Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αξίζουμε να δοκιμαστούμε και να πετύχουμε!

                                                                                                                    
Αγαπητές συνδημότισσες & αγαπητοί συνδημότες,   

Κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια κύλησαν από την προηγούμενη κρίσης σας. Τότε μας εμπιστευθήκατε τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Πιστεύουμε ότι φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, χωρίς να αποφύγουμε και λάθη. Η επίτευξη του στόχου μείωσης των τελών, έστω και στον τελευταίο προϋπολογισμό μετά τις επί τριετία τεκμηριωμένες πιέσεις μας και η διατήρηση των ελπίδων για τη μετατροπή σε δημοτικού χώρου του «τένις κλαμπ» (Ο.Τ. 361), με αποφασιστικές κινήσεις του Ξένου Μανιατογιάννη το μαρτυρά.

Σε ένα πνιγηρό πλαίσιο λιτότητας και το δημαρχοκεντρικό αυτοδιοικητικό περιβάλλον του «Καλλικράτη», δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να διορθώνουμε μια αδιόρθωτη και αλαζονική διοίκηση, η οποία μέχρι να κλονιστεί και αριθμητικά η πλειοψηφία της στο δημοτικό συμβούλιο, δεν θύμιζε σε τίποτα ό,τι η κίνησή μας ονομάζει δημοκρατική τοπική διακυβέρνηση, με λογικές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχικό σχεδιασμό-προϋπολογισμό των δημοτών. Προτείναμε τεκμηριωμένα πολύ περισσότερα από όσα τελικά κατορθώσαμε να επηρεάσουμε να γίνουν. Και σας ζητάμε τώρα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας ως δημοτική αρχή. Πάνω από όλα, επειδή αν αφήσουμε την πόλη στον αυτόματο πιλότο της καλής παλιότερης υποδομής της, στο τέλος θα καταστραφεί κι αυτή πολύ σύντομα. Απαιτείται ανανέωση και εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδίου μας, εκείνου που μας αναθέσατε να εκπονήσουμε και το φέρνουμε προς έγκριση ενώπιων σας.
   
Σε ό,τι με αφορά, με την ιδιότητα του Ενεργού Πολίτη και του Πολιτικού Επιστήμονα, με ειδίκευση στηνΠεριβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη, συμμετείχα μέσω της δημοτικής παράταξής μας «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» στα κοινά της πόλης. Από τη θέση του (συν)υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, ανέπτυξα ενεργό ρόλο στη συνδιαμόρφωση της πολιτικής πορείας της κίνησής μας, ενώ από τη θέση το (συν)υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος της είχα αντίστοιχα ενεργό ρόλο στις δύο δράσεις καθαρισμού των ρεμάτων της πόλης το 2011 και το 2012, καθώς και στην ένταξη συναυλίας μας στο νταμάρι Βριλησσίων σε πρόγραμμα δράσεων του Ο.Η.Ε. για την 5ηΙουνίου 2013 στα πλαίσια της ημέρας Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας σε μια παράδοση τριών ετών διαδοχικών ενεργειών στον τομέα αυτό. Παράλληλα,  μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες, προώθησα πρόσφατα την πραγμάτωση της παράστασης «εθνικαί εορταί» και ανοιχτό διάλογο για την ανάγκη αποτροπής εμφιλοχώρησης στην τοπική κοινωνία μας κάθε είδους και έκφανσης φασισμού, ρατσισμού, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας.

Ενόψει της κυριακάτικης δημοτικής κάλπης, ζητώ την έμπρακτη εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσω την προσπάθειά μου υπέρ του τοπικού που αποδεικνύεται σήμερα περισσότερο από ποτέ το πλέον ζωοφόρο κύτταρο, όχι μόνο της δημοκρατίας, αλλά και της πραγματικής πολιτικής και κοινωνικής δημιουργίας. Μαζί με τους συνυποψηφίους μου, σας ζητώ την εκλογή του συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» σε Δημοτική Αρχή και του Ξένου Μανιατογιάννη σε Δημάρχου της πόλης, δεσμευόμενος για κριτική άσκηση των καθηκόντων μου ως μέλους της δημοτικής πλειοψηφίας και ουσιαστική παραγωγή έργου. 

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξης Μαυραγάνης – Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου