Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Στην κάλπη η απάντηση των δημοτών στον πανικό Ιωαννίδη!

Σε επιχείρηση κομματικής πόλωσης αναλώθηκε στη σύντομη παρέμβασή του, αντί ολοκληρωμένης απολογιστικής και προγραμματικής ομιλίας, ο απερχόμενος δήμαρχος.


Στο κλείσιμο της σύντομης παρέμβασης του, αντί κεντρικής ομιλίας, ο Κ. Ιωαννίδης απευθυνόμενος την Παρασκευή στην πλατεία Αναλήψεως προς τους πολίτες των Βριλησσίων, μετά από 12 χρόνια παραμονής στην τοπική εξουσία και την 8χρονη δημαρχιακή θητεία του, δεν δίστασε να τους πει «Σας ζητάμε να μας ψηφίσετε όχι για όσα έχουμε κάνει, αλλά για αυτά που ΘΑ κάνουμε»! Ξεκίνησε, δε, την ομιλία του ασκώντας… αντιπολίτευση στη μείζονα αντιπολίτευση, επιχειρώντας έτσι να κρυφτεί πίσω από την κομματική πόλωση, παριστάνοντας τον γνήσιο εκπρόσωπο-«αποκλειστικό αντιπρόσωπο» της (συγ)κυβερνητικής πολιτικής σκληρής λιτότητας, μάλλον προβάροντας και τον ρόλο του της επόμενης ημέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.

Την επιχείρηση κομματικοποίησης των τοπικών, δημοτικών, εκλογών δεν την παρακολουθήσαμε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πολύ περισσότερο δεν θα την παρακολουθήσουμε τώρα, στην εποχή που οι πολίτες ζητούν αυτοδιοίκηση και δημοτική πολιτική, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις. Στην αγωνία του για τη χαμηλή απήχηση της εμφάνισής του ενώπιων των δημοτών των Βριλησσίων, την οποία απέδωσε στην κακοκαιρία(!), δύο μέρες πριν εκφρασθεί η βούληση τους στην κάλπη, θυμήθηκε το «Βυθίσατε το Χώρα» και το «μακέτο». Αδιαφορούμε για το κομματικό παραλήρημα του - Βριλησιωτισσών και Βριλησσιωτών θέλοντος - απερχόμενου δημάρχου, νιώθοντας αποκλειστικά ταγμένοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων και αναγκών των δημοτών και του δήμου μας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρώτο υπήρξε ατυχές γιατί, ως γνωστών, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα σημεία καλής συνεννόησης-συνεργασίας συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κατά την περίοδο της πρώιμης μεταπολίτευσης, μεταξύ των δύο τότε κεντρικών πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας, κάτι που ο ίδιος ποτέ, ούτε για το θεαθήναι, δεν έπραξε στον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο, σε αντίθεση με την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοκρατών και δημιουργικών συμπολιτών μας. Κι όσο για το δεύτερο και την εποχή που ανασύρεται στη μνήμη μας με τη συγκεκριμένη αναφορά, κι έχοντας την τιμή στο ψηφοδέλτιό μας να εκπροσωπείται ένα μεγάλο φάσμα πολιτών ευρύτερων πολιτικών αποχρώσεων και αντιλήψεων, το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι ότι, όπως έλεγε ο έτερος πολιτικός εκφραστής του διπόλου της ύστερης, «Κούρασε και Κουράστηκε» η διοίκηση Ιωαννίδη. Και αυτό, αφού προηγουμένως την ίδια εποχή που αλλεπάλληλες κυβερνήσεις διάφορων κομματικών προελεύσεων δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα ύφεση στη χώρα, η παρωχημένη δημοτική αρχή των ρουσφετιών και του τοπικού παραγοντισμού εποχής «μαυρογιαλούρου» βύθιζε τον δήμο στα χρέη, θυσιάζοντας συνάμα και την αξιοπρέπεια των δημοτών, οι οποίοι τακτοποιούσαν επί χρόνια τις υποχρεώσεις τους για τη χρήση του νερού που κατανάλωναν, ανακαλύπτοντας, όμως, αργότερα ότι ο εκλεγμένος δημοτικός τους άρχοντας και οι συνεργάτες του τους άφηναν πολύπλευρα εκτεθειμένους, αποφεύγοντας την καταβολή των οφειλομένων του δήμου στην ΕΥΔΑΠ.

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης αποφεύγοντας να προχωρήσει σε ουσιαστικό απολογισμό και, κυρίως,  να υποβάλλει συνολική προγραμματική πρόταση για τα Βριλήσσια, (επαν)εξήγγειλε μόνο συγκεκριμένα μέτρα που «ήδη υλοποιούνται και θα τα δούμε σύντομα να εφαρμόζονται», τα οποία περιλαμβάνονταν και στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού του προ τετραετίας, ενόψει τότε των δημοτικών εκλογών του 2010. Ενημέρωσε, μάλιστα, την τοπική κοινωνία από βήματος και μικροφώνου ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει να εγκαινιάζει ό,τι του(ς) βρίσκεται πρόχειρο, θέλοντας να ενισχύσει το τωρινό εκλογικό προφίλ του όπως και παλιότερα, προεξοφλώντας προφανώς παράλληλα τη λαϊκή βούληση για συμμετοχή της δημοτικής ομάδας τους στον δεύτερο γύρο των τοπικών μας εκλογών.

Το λόγο πλέον έχουν οι Βριλησσιώτισες και οι Βριλησσιώτες την Κυριακή στην κάλπη.

Με τη νίκη και μια συμμετοχική επόμενη ημέρα δημιουργίας στα Βριλήσσια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου