Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Στο Κρυονέρι ίσως συμφέρει…



Κάποιοι φαίνεται ότι επιθυμούν διακαώς να αποσπάσει ο εκλεκτός τους το χρίσμα ενός (γαλάζιου) κόμματος, είτε για τον Δήμο μας των Βριλησσίων είτε για τον βόρειο τομέα της διασπασμένης πλέον Β’ Αθηνών. Και μάλλον κάποιοι ακόμα (αν ο εκλεκτός δεν έχει απομείνει να απεργάζεται το πλάνο τελείως μοναχός) αναλαμβάνουν να ενεργήσουν ως το απρόσωπο «τέρας των υπονόμων» τους.

Η επιχείρηση επανεκλογής, πάντως, αναμένεται αποτυχημένη.

Ούτε εδώ, ούτε πουθενά, μήτε και στο  Κρυονέρι*.

Αν και, με το παράλληλο σπάσιμο του υπολοίπου Αττικής και την ταυτόχρονη αναβάθμιση των κοινοτήτων, μέσω Κλεισθένη, ίσως να ανοίγεται προοπτική που κάπως συμφέρει… 

Περί «ταυτοτήτων»

Με αφορμή, όμως, το εμπεριστατωμένο (φωτο)ρεπορτάζ του νέου δημοσιογραφικού σας οργανισμού, στο οποίο επιχειρείτε να κάνετε μείζον θέμα την παρουσία μου σε μια δημόσια εκδήλωση και την χειραψία ενός αιρετού με έναν υπουργό, κι επειδή οι “κρεμασμένοι” δεν κάνει να μιλάνε για σχοινί, σας ανταποδίδω (εδώ: https://vrilissiapress.gr/top-news/cheri-cheri-me-ton-psalidocheri/1111/ ) την ατομική μου διαφήμιση, αφιερώνοντάς σας ορισμένες σκέψεις:

Προσωπικά και ως τα τώρα δεν επέλεξα στην πορεία μου κομματικές ταυτίσεις. Παραμένω προσηλωμένος στα κοινά του τόπου μου. Παρότι δεν κρύβω τις γενικότερες δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές μου αντιλήψεις.

Είναι γνωστά αυτά. Ούτε νεοφιλελεύθερος είμαι, ούτε πολύ περισσότερο της λαϊκιστικής ή φασιστικής (ακρο)δεξιάς, κι ούτε με «τσεκουράκιδες» συναγελάζομαι.

Ας ξανασυστηθούμε λοιπόν πολιτικά :

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
Τοπική Αυτοδιοίκηση και διάλογος με όλους για τον τόπο (Εσείς τι λέτε;)

Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και να κερδίζουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για τον τόπο μας.

Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να με καλέσετε και σε μια επόμενη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας ή της τοπικής της παράταξης (νέας;) Νέας Πνοής. Προτιμότερα δε για την τελευταία όταν αποφασίσετε ποιος - και κυρίως πώς - τελικά την εκφράζει. Θα έρθω. Στην συγκεκριμένη πήγα και γιατί με ενδιέφερε το θέμα: «Πρόοδος ή Συντήρηση;»

Αλήθεια, εσείς τι από τα δύο επιλέγετε για τον τόπο μας;

Προσηλωμένοι στον κομματικό φανατισμό, μπορείτε, αφού έτσι προφανώς το επιθυμείτε, να συνεχίσετε να συνδιαλέγεστε μόνο με τον εαυτό σας.

Όλοι κρινόμαστε.

Προσπαθώντας, πάντως, να ακολουθήσω το μονομανές σκεπτικό σας, αναρωτιέμαι εάν είναι κατακριτέες και οι επισκέψεις, συνεργασίες και χειραψίες της δημοτικής μας αρχής με πολιτικά στελέχη και τον υπουργό Εσωτερικών της ΝΔ, το 2014. Και εάν προγραμματίζεται η δημοσίευση ανάλογου υλικού ή θα το αποφύγετε μην να χαρακτηριστείτε  “φιλοσυριζαίοι”.

Ας αναρωτηθούμε

Ακόμα, αναρωτιέμαι, εάν... αναρωτιέστε, για το κατά πόσο πείθονται πια οι πολίτες από τον κιτρινισμό της παλιάς εποχής και τις τσάμπα εντυπώσεις.

Λέτε να ξέχασαν τις ευάριθμες απολύσεις της προηγούμενης δημοτικής διοίκησής (σας), οι οποίες έγιναν με βάση τον μνημονιακό νόμο της κυβέρνησης (σας) Σαμαρά, με υπογραφή Μητσοτάκη, στην Καθαριότητα των Δήμων, κι οι οποίες ακόμα ταλαιπωρούν (και) την πόλη μας;

Λέτε να μη βλέπουν οι πολίτες ότι στη σημερινή δημοτική περίοδο Δήμος, Δημότες και Εργαζόμενοι, όχι μόνο αντέχουμε παρόλα αυτά, αλλά μας καλεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δήμο-παράδειγμα**;

Το δώρο

Αναρωτιέμαι, τέλος, εάν θα δεχόσασταν την προσφορά μας για μια σειρά από μπούρκες, νικάμπ και λοιπές ανατολίτικες φορεσιές καμουφλαρίσματός σας***, για να διαλέξετε ποιες σας αρέσουν να φοράτε όταν βγαίνετε στην πόλη. Τουλάχιστον ωσότου αποφασίσετε να αποκαλυφθείτε και ανοιχτά.

Μην ανησυχείτε για το οικονομικό μέρος. Αποτελούν ιδίοις πόροις δώρο μας. Δεν προέρχονται από (παραδοσιακές ή βιοκλιματικές) απευθείας αναθέσεις…

Φίνο(ς)

Ολοκληρώνω παραθέτοντας ένα κλασσικό πια ιλαροτραγικό σχόλιο της ελληνικής 7ης Τέχνης, με τη ματιά του Αλέκου Σακελάριου από τα 1965, περί των εγγενών παθογενειών και δραματικών συνεπειών του τυφλού ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, της υποκρισίας, του βερμπαλισμού, του νεποτισμού, αλλά και του αναγκαίου να υπάρχει… ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=Fg7S_NQ7Fnc .

Υγ. Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις· σημασία έχει ποιος κάνει το σχόλιο…

*https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CF%85%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B9_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82
**α)https://www.xtypos.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5/

*** http://www.apodytiriakias.gr/sentonia/2013/03/23/i-mpourka-sti-mpouka.aspx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου