Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Πώς αγοράζεις καινούρια πανάκριβα στολίδια όταν χρωστάς το νερό Κ. Ιωαννίδη;


 


Την απάντηση στις σπατάλες και την κοροϊδία θα την δώσουν οι δημότες τον Μάιο 


«Ακόμα και σήμερα με τα χιλιάδες προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, υπάρχει κόσμος που μου χρεώνει την έλλειψη στολισμού της πόλης. Είναι αδιανόητο να γκρινιάζουμε γιατί δεν στολίζουμε την πόλη από τον Οκτώβρη. Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει χρήματα και θεωρώ τραγική πρόκληση όταν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα συσσίτια να ασχολούμαστε με στολισμούς, λαμπάκια και έλατα, και απορώ πώς ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να αποζητούν τα πανηγύρια. Αναγνωρίζουμε φυσικά ότι ο στολισμός της πόλης στηρίζει την εορταστική αγοραστική κίνηση, αλλά θα μπορούσαν οι πολίτες να συνεισφέρουν, στολίζοντας ο καθένας σχεδόν ανέξοδα το χώρο μπροστά στο μαγαζί του ή το μπαλκόνι του και συμμετέχοντας έτσι ενεργά σ’ όλη την ιστορία του εορτασμού».
Τάδε έφη Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης», στο πολιτιστικό περιοδικό «Εξώστης» για το ζήτημα του εορτασμού της «νύμφης του Θερμαϊκού». Στα Βριλήσσια, όμως, η επί 12ετία πια δημοτική αρχή έχει άλλη άποψη. Η διοίκηση Ιωαννίδη προχώρησε και φέτος, χρονική περίοδο βαθιάς ύφεσης και με χρεωμένο από τις πρακτικές και επιλογές της Δήμο Βριλησσίων, σε έξοδα στολισμού της πόλης. Κι ο εορταστικός στολισμός, φυσικά, είναι μια ανάγκη, αλλά όλα σε περίοδο φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας των πολιτών πρέπει να τοποθετούνται χε νέες βάσεις και προτεραιότητες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και παλιότερα στολίδια. Δεν είναι ούτε σκόπιμο ούτε βεβαίως λογικό και πρωτίστως αποδοτικό για τους δημότες υπερβολικές δαπάνες για να γιορτάσει ο Δήμος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μπορούμε και ταπεινότερα εν μέσω κρίσης. Μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα και κονδύλια εκεί που επιβάλλεται είτε αφορά το δημοτικό κοινωνικό έργο είτε μείωση δημοτικών τελών για τους δημότες και κατοίκους των Βριλησσίων. Απαιτούνται, όμως, Σύνεση και Σχεδιασμός. Στοιχεία που απουσιάζουν επί χρόνια και παντελώς από τον Κ. Ιωαννίδη και τη διοικούσα παρέα του.
Και, τέλος, ενδεικτικό και σημαντικότερο, η αντιπαραβολή των υπερβολικών δαπανών στολισμού με τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, τη στιγμή που οι Βριλησσιώτες και οι Βριλησσιώτισες παρά την κρίση πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού στο Δήμο, τα οποία συχνά-πυκνά συνοδεύονται και από διαφημιστικά «μπιλιετάκια» αγάπης και αφοσίωσης του Δημάρχου για να τους «χρυσώσει το χάπι» που δεν αποδίδει εν συνεχεία τα χρήματα ως οφείλει στην κρατική εταιρεία ύδρευσης, κρατώντας χρεωμένο το Δήμο και εκθέτοντας τους νοικοκύρηδες καλοπληρωτές δημότες και κατοίκους των Βριλησσίων.
Όταν θες ακριβούς στολισμούς κύριε Κώστα πρέπει πρώτα να πληρώνεις τουλάχιστον το νερό που πίνουν και χρησιμοποιούν οι δημότες και σου στέλνουν τα χρήματα για να το κάνεις. Όχι να αποκαλύπτεται ότι επί χρόνια διατηρούνταν κρυφό χρέος του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ και να θες να ρίχνεις προεκλογική στάχτη στα μάτια με πανάκριβα καινούρια λαμπιόνια.
Αλλά, έρχεται η ώρα της κρίσης των πεπραγμένων σου και την απάντηση θα τη δώσουν οι δημότες των Βριλλησίων στις τοπικές εκλογές του Μαΐου και θα είναι ηχηρή… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου